En kortere beskrivelse av lagets beste spillere

Antoine Griezmann

Antoine_Griezmann_-_CdR_-_RM_v_ATLAntoine Griezmann er født på den 21. mars 1991, og er opprinnelig fra Frankrike. Han spiller som angriper hos Atletico Madrid, og har spilt for klubben siden sommeren 2014. Før dette spilte han for Real Sociedad. Når det kommer til utmerkelser er det verdt å nevne at Antoine har fått tredjeplassen i Ballon d’Or. Dertil spiller han fast på det franske landslaget, og har til i dag deltatt på 39 kamper for Frankrike. Frem til siste sesong har han også spilt 88 kamper for Atletico, og begynner å bli en erfaren fotballspiller. Han har spilt både EM og VM kamper, nå sist i Brasil.

Koke

Koke, eller Jorge Resurrección Merodio, som ingen kaller ham, er ekte bygutt som er født i Madrid den 8. januar 1992. Hos Atletico holdes han som midtbanespiller. Han begynte faktisk å spille for Atletico som 8-åring i 2000, og debuterte som reserve-senior i 2008, og fikk i 2009 sin første kamp, og den tvilsomme æren å tape 2 – 5 mot erkerival nummer 2, FC Barcelona. Fra 2011 er han fast innslag på førstelaget, og scorte da også sitt første proff-mål, i et oppgjør med Sevilla. Både Manchester United og FC Barcelona har vært ute etter å få fatt på Koke, men til nå har de ikke lykkes med å friste ham.

Koke er også fast på det spanske landslaget, hvor han siden 2013 har spilt 19 kamper. For førstelaget til Atletico har han derimot spilt hele 151 kamper, mens han har 66 kamper for B-laget.

Tiago Mendes

Tiago Mendes er født i Portugal, i Viana do Castelo, den 2. mai 1981. Han tilhører med andre ord den eldre garden hos Atletico Madrid. Tiago ble kjøpt av Atletico etter å ha spilt for Juventus FC, og etter et kortere utleieforhold. Dertil spiller Tiago også på det portugisiske landslaget. Rent klubbmessig er Tiago Mendes en leiesoldat, som har spilt for mange av de viktige klubblagene i Europa. Karrièren startet i Braga, fra 1999 til 2002, ble fulgt av en overgang til Benefica fra 2002 til 2004, som igjen ble fulgt av et kortere opphold hos Chelsea, frem til 2005. Deretter kom Mendes til Lyon frem til 2007, og deretter igjen til Juventus i tre år. Fra 2010 spiller han for Atletico Madrid, og det ser ut til at han føler seg hjemme hos Atletico, hvor han holder på drakt nummer 5.

Diego Godín

Diego Roberto Godín Leal er også en av de eldre herrer hos Atletico Madrid. Han er født i Rosario, i Uruguay, den 16. februar 1986. Han har vært hos klubben siden 2010. Oppmerksomheten som brakte ham til Spania fikk han etter at han begynte å spille for Uruguays nasjonal-lag i 2005, men han ble først tatt inn av Villareal CF i 2007. Detter byttet han til Atletico i 2010. Han spiller også fortsatt på landslaget til Uruguay. Nummeret på drakten han er 2, og vanligvis ser vi ham som forsvarer på midtbanen. Til nå har han scort 7 mål for de rød-hvite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *