Et besøk på Vincente Calderon

Om du er fan av Athletico Madrid, er det på sin plass å reise ned for å besøke Stadion, Vincente Calderon på en av lagets hjemmekamper. Tribunene er imponerende, og på store spill er det gjerne mer enn 50 000 besøkende, når alt er tettpakket. Gjerne når det er by-oppgjør med Real Madrid, eller når det er store hjemmekamper i Champions League. Stadion ligger like ved Madrid sin elv Manzanares, og stadion kan også omtales som Estadion Manzanares i eldre publikasjoner.

Det trenger ikke bare å handle om fotball

Samtidig har Madrid mye annet å by på. I tillegg til å være en moderne storby, finnes det fortsatt en historisk indre by, som inviterer turister for shopping, sight-seeing, og til et yrende nattliv. Fordelen med å være i Spania er selvfølgelig at spaniere ikke går ut for å spise, før sent på kvelden, og at nattlivet dermed holdes gående med mange folk og festlige lag til tidlig på morgenen, når man i Norge lengst hadde blitt kastet ut, for å rusle ned til drosjekøen.

Litt fakta om Madrid

Madrid er som kjent hovedstaden i Spania. Byen har rundt 3,3 millioner innbyggere inne i fylket, men i ABS-området finner vi nesten 7 millioner mennesker. Byen ligger midt på den liberiske Halvøy, så det blir ingen strandferie, om du da ikke tar hurtigtoget ned til Middelhavet og Barcelona, som en del av reisen. Den beste tiden for å besøke byen er på våren, eller på høsten. Da er temperaturene behagelige. Juni, Juli og August har lett for å bli ubehagelig varme, selv om det er relativt tørt i denne perioden.

Severdigheter i Madrid

16499080702_844a424228_bMadrid er en meget gammel by, og der hvor sentrum ligger i dag, ble Madrid by grunnlagt for rundt 800 år siden. Fra 1560-tallet var byen hovedsete for Spanskekongen, noe som selvfølgelig førte til en byggeboom, så vel som kraftig befolkningsvekst. Mange av byens flotteste severdigheter kan spores tilbake til denne tiden, da gull, sølv og varer fra det erobrede Amerika strømmet til Europa over Spania.

Noe som man derfor må få med seg er det historiske kongelige slottet, Palacio Royal, samt domkirken Catedral de la Almudena, så vel som Museet Prado. Dertil finnes det noen virkelig fine områder hvor man kan drive rundt, som den store parken, Parque del Retiro. Om man virkelig vil våge seg ut i synden er et besøk på stadion til Real Madrid, Estadio Santiago Bernabeu også å anbefale. Utover disse hovedattraksjonene finnes det selvfølgelig også mange andre ting man kan ta seg til. Det finnes attraksjoner for en hver smak i tillegg til gode restauranter og kule butikker. Men en viktig del av det å besøke Madrid er selvfølgelig å smake på den gode maten, godt hjulpet av en kraftig rødvin av tempranillo eller andre lokale sorter, i kombinasjon med en god lokal biff, eller Gambas al PilPil. Fanbutikken utenfor Stadion Vincente Calderon er selvfølgelig et must, og om du har med din bedre halvdel, må du kanskje sende henne ut i storbyens handlekvartaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *