post

Fra midten av 60-tallet forandrer spillerstallen til Atletico seg noe, og flere argentinske spillere blir blant andre hyret inn for å styrke laget. Juan Carlos Lorenzo er treneren som i løpet av denne perioden klarer å lede laget til seier i Primera Liga, til dels gjennom skitten og forstyrrende fotball, som går mer ut på å ødelegge for motstanderen, så vel som et disiplinert og defensivt spill for det egne laget. Metodene var kontroversielle, men de var også vellykkede. På samme måte som den fryktelig kjedelige drillometoden, som sikret det Norske Landslaget sine seire, ble feiret som revolusjonerende i Norge, selv om den er ganske basic, ble metodene til Lorenzo også feiret i Madrid. Laget ble belønnet for innsatsen i 1973, da de igjen klarte å slå Real Madrid, samtidig som de kvalifiserte seg for Europacupen i 1974, for så å komme helt til finalen.

I ettertid har mange kalt spillet til Lorenzo for en tvilsom lek med reglene, og urent spill. Andre beskrivelser er, det verste tilfellet av kynisk regelbryting. I kampen mot Celtic ble det uavgjort, etter at Atletico fikk fire mann sendt av banen for urent spill. På returen hadde de skjerpet seg litt, og klarte å vinne med 2 – 0. I finalen hadde de likevel ikke hellet med seg, i kampen mot et Bayern München som så og si tilsvarte eliten i det tyske landslaget. Her triumferte en sammensetting av Franz Beckenbauer, Sepp Maier, Paul Breitner, Uli Hoeness og Gerd Müller. Atletico spillte kampen med over gjennomsnittet god innsats. Selv om den første kampen endte med 1 – 1, ble omkampen en definitiv seier til Bayern, med 4 – 0.

Luis Aragones tar over

LUIS-ARAGONÉSEtter tapet i finalen i Heysel Stadium ble det trenerbytte for Atletico. Veteranen fra eget hus, Luis Aragones, tok over som trener. Deretter gikk han inn og ut av stillingen flere ganger, med fire runder som trener til sammen. I første omgang utførte han jobben fra 1974 til 80, deretter fra 1982 til 1987. Han kom tilbake igjen fra 91 til 93, og deretter fra 2002 til 2003. Ladet ble stort sett godt ledet i løpet av den første perioden, med Copa del Rey som belønning i 1976, og en ligaseier i 77. Deretter kan man også skrive seieren i Supercopa de Espana i 1985 til hans ærer, så vel som at Atletico klarte å vinne i vinneravdelingen av Europacupen i 1986, derimot tapte de den europeiske finalen, denne gangen med 3 – 0 mot Dynamo Kiev.

Jesus Gil leder an

Perioden fra 1987 til 2003 er preget av forretningsmannen og politikeren Jesus Gil, som ble klubbens president i denne perioden. Atletico hadde ikke vunnet Ligaen på ti år, og var desperate etter å slå igjennom en gang til. Giles investerte tungt i nye spilleren, men resultatet ble kun to kongepokaler, i 91 og 92. En seier i ligaen lå utenfor rekkevidden. Gil var glad i å sparke og hyre folk under sitt lederskap, noe som skapte mer uro enn gavn for klubben. Noe av det dummeste han gjorde var å stenge ned ungdomsklubbene for å spare penger. Med det sendte han mange av de mest lovende over til Real Madrid, uten å tjene et øre på dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *