Etter fire finaler, tre i Europa Cupen, sitter vi igjen med fire bitre nederlag

Etter fire finaler i Europa sin gjeveste turnering er det blitt tre harde tap for Atletico Madrid. Onde tunger begynner å hviske om at laget er under en ondskapsfull forbannelse. Det har til og med ført til at Atletico nå omtales som De Forbannede, El Pupas på spansk.

Det viste seg igjen raskt at det ikke skulle bli noen finale i Champions League mot Cardiff, etter flere nederlag for Atletico. Det hele var egentlig allerede klart og tydelig etter nederlaget Real Madrid, hvor en dominant Ronaldo holdt trykket oppe fra første spillende minutt. Fra Atletico Madrid sin side er det hele blitt til en eneste stor skuffelse. Det virker som om høyere makter har bestemt at Champions League og Atletico ikke er to ting som skal passe sammen.

Forbannelsen som hviler over laget som nesten får det til

OK---BarcelonaI løpet av årene er det blitt tre tapte Europamesterskap, hvor alt går galt i finalen. Atletico forsvarer galant i de vanlige omgangene, men taper etter at de tvinger frem en forlengelse. Den første gangen dette skjedde, er for en liten stund siden, i 1974, men ekte fans av klubben glemmer ikke dette spillet så lett. Her spilte Atletico mot Bayern München i Serievinner-cupen. Kampen stod på Heysel Stadion i Brüssel. Det hele gikk stokkende, frem til Hans-Georg Schwarzenbeck utlignet, til 1 – 1 i kampen sitt 120-ende minutt. Dette var i tiden før straffekonk, så det endte med en omkamp to dager senere, et noe upraktisk system, om vi ser på det med etterpåklokskapens briller. Da vant Bayern München med en brakende 4-0 seier.

Et nyere eksempel på uflaks på kanten til gudommelig lykke finner vi under finalen i Champions League i 2014, da Atletico møtte erkefienden Real Madrid på en fullsatt Lisboa Stadion. Her kom en utligning fra Sergio Ramos, i kampens 93-dje minutt. Noe som ledet til ekstraomganger, et knust Atletico Madrid, og en storartet seier til Real Madrid, som vant med 4 – 1.

Sist møtte vi forbannelsen “El Pupas” i Champions League Finalen i 2016 i Milano, hvor Atletico igjen stod ovenfor Real Madrid. Etter 120 spilte minutter stod det 1 – 1. Atletico var dominerende på feltet, men ble fullstendig utslettet på straffekonken. Diego Simone måtte ta seg en lang tenkepause før han turte å fortsette som trener. Når det er sagt, så er det sikkert ergerlig å tape i en Champions League Finale, men det er ikke det verste som kan skje et fotball-lag. De fleste lag i verden kommer aldri så langt, noe som kan får oss til å lure på om Diego Simone bare tok et lite offentlig sørgespill for å dempe den personlige skuffelsen, av noe som egentlig har vært gode sesonger for Atletico.

Hvorfor snakke om forbannelser?

Egentlig burde man heller være ærlig, og si at laget ikke var godt nok da de gjaldt. Det er ingen forbannelse, det er bare at de ikke var gode nok til å holde koken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *